n

n

3 iulie 2016

Despre usturoi

Am gasit astazi prin kofland, usturoi eco.  Nu-l cautam, mi-a sarit in ochi ambalajul, mai altfel decat cel chinezesc, pe care dealtfel., nu l-am vazut deloc.
Mi-am continuat curiozitatea si am incercat cele trei feluri de usturoi ce erau de vanzare,
Unul varsat, la 15 lei kilu, altul la 225 grame sau pe aproape,,,,cu un pret de care nu-mi aduc acum aminte dar oricum, maricel si cel de-al treilea, minunea de usturoi eco,,,,,,,Eco scriu fiidca tocmai asa scria pe reclama lui- 90 grame eco la aproape 5 lei- pret pe kil- in jur de 60 lei,
Am zambit, nu am fost trist, m-am doar intrebat de ce este asa de scump,,,,fiindca nu se compara si nu se va putea spune niciodata ca usturoiul este mai greu de facut decat minunata rosie,
Usturoiul, daca samanta este buna si-l pui din toamna in pamant, nu trebuie sa faci altceva decat  sa-i rupi buruienile, sa-l sapi si sa-l mai cauti pe internet,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
pe cand rosia!!!!!!- Ea este o regina si trebuie tratata ca atare, cu multa munca,, placaciune si uneori , atunci cand mana loveste,,, cu speranta,
Stiu totusi ca usturoiul in comparatie cu toate legumele, este scump dintodeauna si nu am inteles niciodata, de ce.
Acum, raman asa, cu usturoiul pe care  il pun din toamna si care imi ajunge ...,si e ECO, tot timpul.  Gradini frumoase va doresc.


4 comentarii:

  1. Pentru ca usturoiul este anticonceptional la fix. Si la cum iti pute gura dupa el si dezinfectant(dispar mikrobi...prieteni) pe când rosia-munka multa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu daca pot posta sau nu. De vreo doi ani incerc sa te contactez in legatura cu usturoiul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca pot comenta utilizand contul Google. De pe Wordpress, unde am eu blogul nu merge. Te laudai, in urma cu ceva vreme, cu un soi de usturoi autohton, despre care am citit si la americani: căpățâni formate din cca. cinci căței dolofani, cu pielița mov. Pot ajunge și eu la câțiva din acești căței?

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite linkul la postarea ta:
    http://legaturadepatrunjel.blogspot.ro/2014/08/usturoi.html
    Si un link la americani:
    http://www.localharvest.org/romanian-red-hardneck-garlic-C23480
    Eu cred ca e acelasi

    RăspundețiȘtergere