n

n

21 noiembrie 2015

Gradina de ganduri in noiembrie, decembrie

Nu pot a nu  ma minuna uneori, privindu-mi colegii de munca si intreaga lor increngatura de vorbe si relatii, de imensitatea efortului de a fi undeva, acolo, mai sus,
Nici unul, din pacate, nu vor sa fie altceva, mai aparte, mai cu placere
iar eu, prin cei trei ani de cand sunt acolo, imi simt pamantul cum imi fuge de sub picioare si cum in cadere, ma vad impreuna cu ei.
Si adevarul acesta este- sunt acolo si putere nu am a fi in alta parte fiindca am o limita la care am ajuns.
In aceasta seara nu trebuie sa fiu trist, trebuie doar sa ma bucur ca aceasta scriere o voi putea vedea in gand, printre straturile mele de legume...., acolo unde nu gasesc nici o fiinta care se vrea mai sus, decat vrerea si bucuria  mea, la infigerea unui par din lemn pentru o minunata fasole cu, care am o alta intelegere.
Noiembrie dorit!
A!...si inca ceva- in pustietatea aceasta, am si prieteni reali- amandoi au facut o facultate
-astazi, unul este sofer de tir prin Europa si are facebok-Gheorghe Codoba
- cel de-al doilea este agent pentru o firma de cafea si are casa si gradina, alaturi de mine.
Decembrie dorit!

7 noiembrie 2015

Dupa lemne

Imi scriu ca astazi am fost pentru prima data in cabina unui tractor alaturi de soferul lui, pretenarul meu, peste dealuri, dupa lemne de foc.
In fapt, cativa pruni batrani pe care el ii considera de nefolosinta fiindca tuica nu bea si-n acel loc are in gand sa puna sase nuci.
Sa-i puna- eu tot cu parerea mea raman- Ma, daca faceai tuica din toti prunii astia si o vindeai, iti cumparai lemne, aduse acasa si gata taiate pe bucati, numa bine de pus in soba.
Bine si inteles ca el are dreptate, soba din casa lui isi stie rostul --centrala pe gaz din apartamentul nostru isi are un cu totul alt drum....si el nu trece peste minunate dealuri, cu ajutorul unui tractor, doar pentru niste lemne.
Drumul.

4 noiembrie 2015

DA, ei bine, politicieni lui ,,hai sa ne certam de ochii prostilor si sa vedem cine vine la guvernare- in fapt, tot noi o sa fim----, in sfarsit, sa va vad pe unde va scoateti prostia si coruptia, fiindca nu cred ca aveti alt drum decat acela prin care sa va reformati, sa aduceti oameni tineri in frunte, oameni in care  aceasta tara pot gasii speranta de dreptate si simpla liniste de a traii bine peste pamantul lor.
Si ca sa nu avem incurcaturi in ceea ce inseamna tanar, va dau eu un numar- cel mult 30 de ani.

3 noiembrie 2015

Au murit tineri in Colectiv, acum mor prin spitale
Cei dusi,,, cu greu, acum, sunt linistiti-, rugaciuni pentru cei ramasi
Vinovati ?-  noi si nenorocita noastra de miorita cu pilele si relatiile ei, cu,,lasa ca merge si asa, , cu....multe, inca altele....si de neuitat- in primul rand, cu  neraspunsul celor pe care-i votam si care in fapt, sunt un ceva ce am fost  de la inceputul comunismului pana in aceste zile.
Speranta?
Cei nascuti in urma revolutiei si    uitarea mioritei.
O rugaminte doar- sa ajunga aceasta speranta cat mai repede,- cei tineri si neatinsi de trecut, sa ne ajute viitorul.