n

n

3 iulie 2014

Cand ma jucam

.....vara?!,...- asta-i vara precum trecuta iarna a fost...iarna- adicalea de nici o culoare, fie ea si violet. Si oarecum in legatura cu ea sau nu, mi-am urmat o idee si.... am pus folie de aluminiu sub cinci fire de rosii. .
Acesta este unul dintre ele si drept parere personala, folia de aluminiu ar trebuii sa dea mai multa caldura rosiei, sa o ajute mai repede in coacere si sa o tina curata fata de pamantul din timpul ploilor.
Nu stiu daca este de bine , raspunsul va venii sau nu,- ceea ce stiu este ca-  urmare a unui sfat pe care-l consider pertinent,  ce imi spunea sa nu pun folie sub plante fiindca ele se vor usca de la prea multa caldura, am asteptat ca rosiile sa se inalte mai mult de la sol,de la sursa caldurii..
Dupa folie, au venit vecinii si-au intrebat........-  parerile lor-
-folia nu va lasa apa de ploaie sa ajunga la rosie si rosia se va usca
-aluminiul retine temperaturile mici si nu va fi de bine
-sub folie se vor ascunde, veseli, de caldura zilei, melcii fara cochilie si nu va fi de bine in gradina.
Cu sinceritate cred ca nu se va intampla nimic din toate acestea  si totusi, curiozitatea mea,asteapta.

Ma simt bine pentru stirile din televizor ce spun despre oamenii satelor  ce au inteles ca speranta lor este asocierea si ca impreuna pot incarca supermagazinele cu legume si fructe......,ma simt bine pentru ei si stiu ca ceea ce fac eu este doar o joaca pornita din vremea copilariei mele in care bunicii, unchii si matusile mele traiau doar din cultivarea rosiilor si a vinetelor.....,iar eu eram acolo si ma jucam.
Seara buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu