n

n

14 septembrie 2013

Foc bacterian

Printre multe altele, nu ma pricep nici la pomi si din pacate, datorita acestei nestiinte, avem de suferit. O jumatate dintr-un gutui, s-a uscat si nu cred ca se mai poate face ceva- internetul ii spune la boala- foc bacterian---eu i-l aseman cu mana la rosii, drept urmare, voi taia si voi arde tot ce poate avea legatura cu boala lu vant prajit.

2 comentarii:

  1. Trei specii sunt amenințate de focul bacterian. Eu m-am confruntat cu el la un măr. L-am scăpat, în final. Mărul e cel mai puțin afectat. Urmează părul, mult mai grav, dar scapă și ăla, în extremis. Gutuiul n-are scăpare, bietul de el. Poți să-i pui cruce de cum apare prima frunză arsă. Așa mi s-a spus de un specialist cu experiență de-o viață. Păcat de ei, săracii. Eventual stropire preventivă, cu oxi-hidrați de cupru. Eu am folosit Funguran. Mi-a salvat cel mai frumos măr, laolaltă cu tăierile de igienizare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este...,pareri de rau..,eu tot mai sper- am taiat tot ce era ars, acum astept, sperand sa vina frigul cat mai repede, fiindca nu stiu de ce, dar imi pare ca boala, atunci nu se mai intinde. Un fapt bun tot exista in toata povestea asta- gutuiul are un frate geaman sanatos...acum stiu ce trebuie sa fac

    RăspundețiȘtergere