n

n

16 octombrie 2011

Intelectualii acestei tari

Am avut astazi o clipa de ragaz si am pornit alaturi de ea in lumea internetului. Recunosc ca nu am pornit la drum aiurea si ca totusi nu stiam unde voi ajunge- am ajuns la scrisuri ce vorbesc despre oamenii intelectuali ai aceste tari,- o parte din gandurile lor, din credintele lor am citit si...
mai apoi mi-am dat seama ca nu ii cunosc, ca nu-i simt prezenti in viata mea.
Firesc- unde sunt ei si ce fac?
M-am cautat si i-am cautat printre oamenii obisnuiti, printre nevoile si fericirile lor si inca o data- nu i-am gasit.
In adevar, ei nu fac suruburi si piulite, ei au datoria de a face cu totul altceva, de a impinge o natie inspre o gandire normala si prin asta inspre binele ei---si inca o data- nu i-am gasit.
Si atunci ma intreb- unde sunt ei?
Eu ii simt prinzonieri intre lumi, intre cei ce fac suruburi si piulite si intre cei ce ne conduc si isi vad de interesul lor si omoara aceasta tara si tare mult imi pare rau de ei fiindca ei gandesc, fiindca ei stiu.. si ca nu pot face nimic pentru binele acestei natii.
Ii simt prinzonieri intr-un anume taram si simt o parere de rau pentru ei si o bucurie tampita pentru mine ca nu sunt alaturi de ei si totusi trebuie sa recunosc ca inca astept, ca ii mai astept sa puna umarul pentru ridicarea acestei tari bogate in pamant si in oameni.


Astfel am scris si recunosc, sunt un simplu sudor dar, cu o mare gradina...

2 comentarii:

  1. Apropo de subiect: http://elkorg-projects.blogspot.com/2007/09/mircea-platon-ce-sunt-intelectualii.html

    Și când mă gândesc că aveam odată impresia că un om nu are valoare dacă nu are niște rafturi bunicele cetite... Mare tembel fusei.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Trebuie doar sa ingaduim realitatii sa devina una cu adevarul"
    Ma simt si stiu ca sunt la o margine de lume si de gandire- de o lume pe care o traiesc in aceasta tara si de gandire fiindca simt in mine in fiecare zi marginimea mea si tare imi este ciuda uneori...dar ma simt implinit ajungand de la locul de munca, Acasa...fiindca Acasa am Totul-ii am pe ai mei.

    RăspundețiȘtergere