n

n

1 iulie 2011

ceapa noastra cea de toate zilele


Aceasta este o ceapa.
Nu are nimic deosebit in ea dar daca spun ca am cumparat-o de la un supermarket, ceva se schimba fiindca ...aceasta este aceeasi ceapa...

...si ma intreb- ce se intampla de fapt, din ce fel de univers ne hranim?...fiindca mie, multimea de minuni hranitoare aflate in vanzare imi par o mare prostie nascuta din vina noastra, a producatorului si a cumparatorului.
Si inca cate ar mai fi de spus...

2 comentarii:

  1. ieri, am intrat la raionul de legume al unui supermarket. aveau fructe din grecia, turcia, italia, olanda, ungaria. romanesti erau doar tijele de rubarba. fructele din grecia, turcia, italia, olanda nu erau din categoria "exoticelor" ... piersici, mere, pere, caise... m-a luat pur si simplu groaza. oare unde o fi agricultura noastra?
    am iesit din magazin cu o legatura mare de cozi de rubarba, gandindu-ma ca ne asteapta vremuri grele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne-am distrus imensa industrie facuta de parinti si bunicii nostri, acum a venit randul agriculturii- pe asta am inceput sa o daramam odata cu primul tub de aluminiu furat din sistemul de irigatii al acestei tari si cu faramitarea intregului pamant.Daca mai punem si mafia imobiliara a terenurilor, ne putem lua adio si de la fructele noastre. Astia suntem!

    RăspundețiȘtergere