n

n

25 ianuarie 2011

Jurnal- nu ne vindem tara!

Un slogan al perioadei de dupa revolutie, o vorba in care credeam cu toti, o credinta cum ca noi avem in sfarsit o tara, care este a noastra si ca putem face din ea o minunatie fara a o vinde altora.
Rezultat- toate partidele, toate guvernarile,nu au facut altceva decat sa isi vada de interesele lor, facand bucati pamantul acestei tari, fara putinta de a face o agricultura benefica pentru noi toti, ajutati bineinteles si de spiritul nostru balcanic de doi bani, am ajuns intr-un sfarsit sa ne vindem tara.
Sa nu ne bucuram, sa nu credem ca acesti investitori straini ce vor sa faca agricultura pe pamanturile noastre ne vor noua binele.Ce vor face ei? Adevarat ca vor face o agricultura moderna ca vor aduce tractoare (unde este Tractorul Brasov?), ca vor creea locuri de munca , ca vor pune la treaba o gramada de pamanturi nelucrate, dar pretul pe care il vom plati, care va fi?
O agricultura intensiva, plina de chimicale, de plante modificate genetic, de carne de porc si pui, fara gust(acum, deja traim inceputul acestei NESIMTIRI a gustului), si totul pentru a face bani cat mai repede si cat mai multi, acesta este un pret al neputintei noastre de a ne conduce, de a fi uniti si a vrea binele acestei tari.
Prin acesti investitori , rezultatul final va fi aducerea rosiilor altor natii, fara gust, fara miros ,din chiar pamantul nostru.
Poate un fir de speranta il putem avea noi, micii gradinari, sa ne plimbam semintele de la unii la altii, sa pastram originalitatea lor romaneasca, sa putem duce mai departe gustul rosiei romanesti.
Cu speranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu